Str. 22 Decembrie nr. 19, Localitatea Vișeu de Sus, 435700, Judeţul Maramureș

ORAȘUL VIȘEU DE SUS

Oraşul Vişeu de Sus are o încărcătură istorică şi culturală de o valoare impresionantă, datorată în principal poziției geografice favorabile, fiind situat din punct de vedere etno-cultural, la confluența dintre Valea Vişeului şi Valea Vaserului facând parte, conform împărţirii teritoriului pe "ţări" specifică zonei Maramureşului, din Ţara Maramureşului, cunoscută şi ca "Maramureşul Istoric".

Astfel, turiştii ajunşi în Vişeul de Sus pot vizita cel puțin 8 locații clasificate drept monumente istorice, pot admira colecțiile muzeului local sau pot participa la numeroasele evenimente cu caracter cultural sau recreativ pe care oraşul le găzduieşte de-a lungul anului.

Află mai multe despre oraș

Vişeu de ieri

Prima mențiune documentară a localității apare în lucrarea "Diplome maramureșene din sec. XIV-XV", de Ioan Mihaly de Apsa, 1900, sub forma "ambele Visae" (Vișeu de Jos și Vișeu de Mijloc), dăruite de regele Ludovic voievodului Balk de Maramureș.

Află mai multe

Vişeu de azi

Denumirea Vișeu de Sus apare prima dată în anul 1385 într-o diplomă menționată de Mihaly de Apsa. Conform "Istoriei Maramureșului" de Alexandru Filipașcu, Vișeul de Sus a fost numit și "Între Râuri" (1594), pentru că se întindea între râul Vișeu și Vaser.

Află mai multe

SPRE VIȘEU DE SUS

Cu trenull

Pe ruta Cluj-Napoca - Sighetu Marmației, cu plecare din Cluj-Napoca ora 15:40, sosire în Vișeu de Jos ora 20:44.

Mai multe informații: https://infofer.ro/index.php/ro/

Cu autocarul

Pe ruta Baia-Mare - Vişeu de Sus, prin cursele Dracard, Transagria, Auto Balmir, Transgrup Ionut, cu plecări zilnice la orele 7:00, 7:30, 09:15, 09:25 si 11:30.

Pe ruta Cluj - Vişeu de Sus, cu plecări din Cluj Napoca la orele 07:00 și 14:30 din autogara Beta.

Mai multe informații: https://www.autogari.ro/


Skip to content